Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών
 
 
 
Κύριε Υπουργέ,
 Την περίοδο 2000 -2004 ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των Η.Σ.Α.Π. με την ανακαίνιση των σταθμών, την αγορά καινούριων συρμών, την ανανέωση του τροχαίου υλικού.
 Κατά την πρόσφατη επίθεση με μολότωφ  στο σταθμό της Κηφισίας οι Η.Σ.Α.Π. υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ περίπου. Καταστράφηκαν  εννέα βαγόνια, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν το στέγαστρο του Σταθμού, οι καλωδιώσεις τροφοδοσίας των γραμμών με ρεύμα, το σύστημα σηματοδότησης και οι ράγες.
 Οι συρμοί αυτοί εξαιτίας της αδιαφορίας και των κακών χειρισμών της διοίκησης του Οργανισμού παραμένουν ανασφάλιστοι από το τέλος του 2008.
Επειδή οι διοικήσεις πρέπει να λαμβάνουν μέριμνα ώστε να προφυλάσσουν και να συντηρούν αξιόπιστα τόσο τους συρμούς, το τροχαίο υλικό όσο και τους σταθμούς.
Επειδή πρόκειται για περιουσία του Ελληνικού Δημόσιου που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μόνο το ένα βαγόνι στοιχίζει 1,5 εκατ. ευρώ).
 
Ερωτάσθε, κ. Υπουργέ:
 
o Είναι ασφαλισμένοι οι συρμοί των Η.Σ.Α.Π. και γενικότερα όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία (σταθμοί, εγκαταστάσεις συντήρησης, τροχαίο υλικό, κλπ);
o Με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν οι Η.Σ.Α.Π. για τη μεγάλη οικονομική ζημιά, 16 εκατ. ευρώ περίπου,   που υπέστησαν κατά την πρόσφατη επίθεση στο σταθμό της Κηφισιάς;
 
 
                                                               Αθήνα 10 Μαρτίου 2009
 
Οι ερωτώντες βουλευτές
 
ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ